Identificatie van vreemde deeltjes

De aanwezigheid van een vreemd deeltje in voedsel vormt een ernstige negatieve impact op het productimago. Om een ​​corrigerende maatregel te waarborgen, zodat het incident niet opnieuw optreedt, is het essentieel om de bron van het deeltje te achterhalen. De primaire vraag is dan ook, wat de samenstelling van het deeltje is.

Binnen ons Food Science Center hebben we een team, welke gespecialiseerd is in het onderzoeken van de aard van de vreemde deeltjes in voedingsmiddelen. Dit team heeft veel ervaring en kan beschikken over verschillende technieken, zoals een eenvoudige observatie met vergrootglas en microscooptechnieken, elektronenmicroscoop (SEM / EDS), het identificeren van de compositie van FTIR (4000-450 cm-1 door de μ-ATR-techniek); opstellen van een mineralenprofiel (ICP), DNA-analyse, bepaling van de werkzame verbinding, microbiologische controle, etc..  Al deze technieken zijn aangepast aan de studie van deeltjes met de afmeting van een paar millimeter.

Goed overleg is belangrijk om tijdsduur, maar vooral de kosten te kunnen beheersen. De klant zal enig idee moeten hebben, wat de oorzaak kan zijn, alvorens alle technieken worden toegepast.

Met al onze expertise zijn wij graag bereid u een onderzoekstraject te offreren.