Nieuwe methode voor de bepaling van vitamine B9

Ons vitamine expert laboratorium Mérieux NutriScience heeft een nieuwe methode gelanceerd voor de bepaling van vitamine B9. De nieuwe methode voor de bepaling van vitamine B9 is een aanvulling op de methode die op heden is toegepast voor de bepaling van foliumzuur.
 
De nieuwe testmethode kwantificeert door LC/MS-MS technologie, de verschillende folaten van vitamine B9 die voorkomen in voedsel; het rapporteert de individuele niveaus van foliumzuur en folaten, evenals de totale som uitgedrukt in de vorm van vitamine B9. Het is een methode die vooral geschikt is voor voedingsmatrices met grote hoeveelheden natuurlijke folaten, zoals bepaalde groenten, peulvruchten en lever.

Deze nieuwe studie die wij aanbieden is het resultaat van validatie werk welke een paar maanden geleden gestart is met de deelname van ons laboratorium in de “Collaborative Studie van AOAC First Actie 2011.06 voor de analyse van totaal folaten in zuigelingenvoeding en volwassen Nutritional Monsters middels LC -MS / MS. ”

Deze studie is alleen open voor gespecialiseerde laboratoria die voldoen aan de testcriteria en is ontworpen om een ​​volledige validatie van de methode uit te voeren voor de erkenning als een internationale standaard. Onze deelname aan deze oefening resulteerde in uitstekende resultaten, waarmee de nauwkeurigheid en nauwkeurigheid van de resultaten in ons laboratorium werden bevestigd.