OMGEVINGMONITORING: DE NIEUWE ” MUST HAVE ”

Het beschermen van het voedsel dat we eten is de topprioriteit voor de voedingsindustrie. Een van de belangrijkste redenen voor het terughalen van producten is de besmetting door pathogenen in de verwerkingsomgeving.

Dit is de reden waarom een ​​uitgebreide risicobeoordeling moet zijn uitgevoerd door het levensmiddelenbedrijf om een Environmental Monitoring Program (EMP) te ontwikkelen door een ervaren specialist.

Het doel van een EMP  is om een ​​” seek and destroy”-benadering te implementeren.

  • Zoeken : diep in de apparatuur graven, vaak met zorgvuldige demontage van de apparatuur en bemonstering.
  • Bestrijden : de oorzaak van de besmetting vinden en het probleem permanent oplossen.

    EMP’s zijn niet bedoeld als checklist, maar als een routekaart voor het beheersen van ziekteverwekkersin voedselproductielocaties. Een onderzoeksaanpak met een root oorzaakanalyse en corrigerende acties zijn de sleutelwoorden. EMP’s kunnen worden gebruikt om de effectiviteit van sanitaire voorzieningen te controleren, het beheersen van de omgeving op de aanwezigheid van tijdelijke ziekteverwekkers of om potentiële ”woon” en groei locaties te verkleinen in omgeving en/of apparatuur. Het dient op risico’s gebaseerd te zijn en tevens is het belangrijk om het te beschouwen als een ” win ” wanneer positieven worden gevonden in de omgeving!

    Wilt u meer weten over het opzetten van een EMP, contacteer onze accountmanager of  download ons e-book.