Voedselallergieën: een toenemend fenomeen

Voedselallergieën zijn een steeds groter wordend pathologisch fenomeen als gevolg van de complexiteit van industriële processen en kruisbesmetting in fabrieken die meerdere producten verwerken. Allergenen die niet op het etiket worden vermeld, zijn de hoofdoorzaken van recalls en in sommige regio’s zijn er meer recalls door allergenen dan door de aanwezigheid van pathogenen.

Uit gegevens die zijn ontleend aan ons Blue Paper-rapport blijkt dat in Europa, RASFF-waarschuwingen in 2017 een duidelijke toename laten zien van meldingen als gevolg van niet-aangegeven voedselallergenen.

Mérieux NutriScience biedt een compleet gamma aan analytische oplossingen voor de bepaling van voedselallergenen met RT-PCR- en ELISA-technieken, die geaccrediteerd en specifiek zijn voor een allergenenmatrix en -type. Bovendien heeft onze R & D afdeling onlangs een innovatieve LC-MS / MS-analyse ontwikkeld voor het gelijktijdige onderzoek van ei- en melkallergenen in bakkerijproducten met de multiscreening-aanpak.

Neem contact met ons op om het volledige scala aan diensten te ontdekken die specifiek zijn gericht op het beheer van voedselallergenen zoals:

  • Toegewijde risicobeoordeling en advies
  • Geaccrediteerde RT-PCR en ELISA analytische oplossingen specifiek per allergeenmatrix en type
  • Monitoring van oppervlakken en lucht als mogelijke bronnen van kruisbesmetting binnen productielocaties
  • Ontwikkeling van op maat gemaakte projecten

Als u meer wilt weten, zie onze informatie op onze website of bel uw speciale klantenservice, die snel antwoord zal geven op al uw vragen