Voor een mooie huid is het belangrijk om de microbiologie in balans te houden

De menselijke huid is een complex ecosysteem met verschillende micro-omgevingsomstandigheden en huid-microbiële gemeenschappen en het is de thuisbasis voor miljoenen bacteriën, schimmels en virussen die de huidmicrobiota vormen.

Huidmicrobiota is uiterst belangrijk voor de gezondheid van de huid en speelt een essentiële rol bij de bescherming van de huid tegen externe infectieuze of toxische stoffen.

Microbiële huidgemeenschappen zijn site-, individu- en huidskleur specifiek en zijn in de loop van de tijd grotendeels stabiel, ondanks de blootstelling van de huid aan verschillende externe omgevingen. Verschillende factoren, waaronder het gebruik van antibiotica, cosmetica, zeep, producten voor persoonlijke verzorging en leefomstandigheden zoals levensstijlen en voedingsgewoonten kunnen de huidflora beïnvloeden.

Mérieux NutriSciences heeft een robuuste strategie ontwikkeld om een ​​complete service te bieden voor het aantonen van de echte werkzaamheid van schoonheidsproducten, die met een claim op het etiket beweren veilig te zijn voor de aanwezige huidflora.

Deze geïntegreerde aanpak combineert 3 elementen:

  1. De selectie van de geschikte testkandidaten.Dankzij een identificatiebenadering van MALDI-TOF wordt het juiste panel van vrijwilligers gescreend en geselecteerd op basis van de bacteriële flora gemeenschappen van huid en hoofdhuid.
  2. Het bewijs van producteffectiviteit op de geselecteerde vrijwilligers.Hoe werkt een product op de huidflora? Dankzij een aanpasbare evaluatie van de huidflora vóór en na uw producttoepassing, kunnen we de echte werkzaamheid van het product op de geselecteerde vrijwilligers aantonen met een geïntegreerde multi benadering: namelijk een nieuwe microbiologische methode geassocieerd met MALDI-TOF-identificatie, een klinische testevaluatie en visueel bewijs.
  3. Een metagenomisch geavanceerd onderzoek (op aanvraag)De studie van de taxonomische metasequentiebepaling geeft de samenstelling van de huidflora.

Wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op via info.nl@mxns.com.